söndag 6 februari 2011

Orättvisa!

Man går i de där jävla köpcentrummen å njuter av luftkonditioneringen och affärerna… De vi inte visste är att på många ställen där dessa stora hus är byggda har det tidigare bott människor som har blivit utkastade och bostadslösa.

Det är just det som händer på en plats i Filippinerna just nu. Regeringen har bestämt att ett nytt köpcentrum ska byggas, folk som bor där vill inte lämna sina hem så då har poliser börjat kasta tårgas i det området så att en massa människor kommit till skada.

I Navotas, San Roque där vi varit med barnen hittills, har regeringen bestämt att de ska bygga stora murar för deras uppbrunna område. Så att de inte kan flytta in där igen, de vill bygga ett hus åt regeringen där istället. Just nu bor de på en basketplan utan något privat alls. Jag är så ledsen och önskar att jag hade varit så mycket mer politiskt engagerad tidigare. Men varför ska man vara politiskt engagerad i ett land där allt ändå är korrupt? Dessa 350 familjer vars barn vi har lekt med 3 i dagar kommer nu bli bostadslösa och olika smittor kommer att spridas. Varför är det ingen där uppe som gör någonting, någon som säger att detta är fel?

2 kommentarer:

  1. Varför? There is still much more to see! It is just the beginning, my friend! You may not be able to enjoy your life as you did before, if you dig deep in it. Sorry, but that is the way it is.

    SvaraRadera
  2. mm men man onska att dte fanns nagot man kunde gora.. kopa landmark eller nagot!! who are u, my friend?

    SvaraRadera