onsdag 2 februari 2011

SM & Jeepney

Filippinerna är galleriornas land! Vi frågade vår granne vart närmsta SM (supermarket) var men blev inte så mycket klokare. När vi stod uppe vid vägen såg jag en buss som det stod SM på så den hoppade vi på utan vetskap om hur långt bort köpcentret skulle vara. Ett riktigt äventyr, jag njuter av att inte ha någon släkting i hälarna som leker vakt. A och C åkte jeepney för första gången, riktigt kul att titta på dem.

Filippinerna är även känd för sin karaoke och jeepneyn spelade endast sångvänliga låtar som vi alla kunde sjunga med ifrån typ år 2000. Men det tuffaste är systemet de har som man aldrig skulle tänka sig fungerar i Sverige, de räknar med att det ska få plats minst 10 rumpor på varje bänk så om det är fler stycken som är större så är det ändå bara att tränga ihop sig. Dessutom så skickar de pengar från ens hand till en annan, riktigt samarbete.
SM var enormt! Vi visste inte ens vilken SM vi var på men när vi kom hem kollade vi på en karta och tydligen var det SM Manila, tydligen Manilas minsta SM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar